Sari – Doorstromer

“Toen ik, inmiddels 11 jaar geleden, begon met mijn studie Engelse Taal en Cultuur, had ik al bedacht dat ik daarna wellicht de stap zou maken om leraar Engels te worden op de middelbare school. Na het afronden van mijn studie namen de twijfels toch enigszins toe en ik besloot om eerst een tijde te gaan werken en reizen. Ik wilde namelijk zeker zijn van mijn zaak.

Dit ‘tijdje’ reizen en werken bleek zo goed te bevallen dat het niet bij één reis bleef. Na uiteindelijk een jaar in Nieuw-Zeeland te hebben gewoond en gewerkt als au-pair, besloot ik dat ik nu wel echt klaar was voor een leven als docent. Tijdens dat jaar was het voor mij duidelijk geworden dat ik het liefst met kinderen/jongeren werk, en ik het prachtig vind om hen nieuwe dingen te leren.

Ik heb na de opleiding uiteindelijk een baan gevonden op een wat kleinere middelbare school, dit past goed bij mij. Meteen vanaf het begin voelde ik me welkom en, ondanks dat ik nog een beginnend docent ben, voel ik me op mijn plek. Al mijn input en ideeën zijn welkom, maar ook als ik zelf vragen heb, word ik aan alle kanten geholpen.

Wat ik zo mooi vind aan het beroep van leraar is dat je jezelf constant blijft ontwikkelen. Ook wanneer je al wat meer ervaring hebt is er constant de uitdaging om jezelf en jouw werk te verbeteren. Dit betekent dat het nooit saai wordt.

Je kunt niet alleen groeien in jouw eigen vakgebied, maar ook in andere rollen die je als docent kunt vervullen, bijvoorbeeld als mentor, sectieleider, of uiteindelijk zelfs teamleider. Kortom, ik ben erg blij dat ik na een kleine tussenstop er toch voor heb gekozen om leraar te worden.”

Overweeg je ook een baan in het onderwijs? Laat hier je bericht voor ons achter, en dan nemen we snel contact met je op en helpen je verder.

Contact

Meer informatie over leraar zijn in het voortgezet onderwijs? 

Meer informatie