Joost –  Zij-instromer

“Na 12 jaar in Duitsland te hebben gewerkt, heb ik in 2019 besloten om het onderwijs in te gaan. De combinatie van mijn Duitse werkervaring, het sociale aspect en het graag willen werken met kinderen, heeft mij doen besluiten me in te schrijven voor de flexibele deeltijdopleiding docent Duits bij de Fontys. Deze opleiding duurt twee jaar en inmiddels heb ik beide stages afgerond, waardoor ik me volledig kan richten op het laatste gedeelte van de opleiding. Mijn doel is om de leerlingen een behoorlijke bagage Duits mee te geven, zodat ze een aardig woordje Duits kunnen spreken wanneer dat nodig is.

Als startende docent krijg ik energie en word ik enthousiast als ik vooruitgang zie bij de leerlingen. Natuurlijk loop ik ook tegen een aantal zaken aan, omdat alles nieuw voor me is. Ik word door de school hier goed in begeleid. Daarnaast word ik door een coach ondersteund in mijn ontwikkeling als docent. Ik vind het heel fijn om af en toe te kunnen sparren met iemand en daar weer van te leren in de praktijk.

Inmiddels geef ik les aan verschillende niveaus in de onderbouw. Hierdoor heb ik al veel geleerd over het vak en wat er bij het docentschap komt kijken. Als ik nu terugkijk op de afgelopen twee jaar, ben ik blij met mijn keuze voor het onderwijs!”

Contact

Meer informatie over het maken van de overstap naar leraar? 

onderwijsloket.com